NAVODNJAVANJE SPORTSKIH TERENA

uopšteno

FUDBALSKI TERENI

NAVODNJAVANJE SPORTSKIH TERENA

Naš zalivni sistem odgovara fudbalskom terenu dimenzija koje odgovaraju propisima FIFA, 105 x 68 m, ocrtanog terena i travnatog pojasa duž aut linija širine 2 m kao i pojasa širine 3 m duž korner linija, tako da je efektivna zalivna površina dimenzija 111 x 72 m.

Za zalivanje se koriste raspršivači i komponente američkog proizvođača HUNTER.

Odabrani su “Pop up” raspršivači, tj raspršivači koji su montirani ispod travnate površine tako da ne ometaju igrače i ne predstavljaju smetnju za održavanje travnjaka.

TENISKI TERENI

NAVODNJAVANJE SPORTSKIH TERENA

Pored ravnomjernosti, zalivanje teniskih terena treba da bude veoma intenzivno kako bi se nakon završenog meča teren što prije osposobio za naredni meč. Kako bi odgovorili na ovaj zahtjev projektujemo zalivanje teniskih terena, standardnih dimenzija, sa 6 raspršivača HUNTER tip I-20 sa metalnom glavom.

Obzirom da je neophodno postići što kraće vrijeme zalivanja, u zavisnosti od izvora vode, težimo da svih šest raspršivača postavimo na jednu zonu, tj. da svi raspršivači rade istovremeno. Na ovaj nacin teren se poliva sa nekoliko stotina litara za par minuta.

GOLF TERENI

NAVODNJAVANJE SPORTSKIH TERENA

Raspršivači su ukopani u nivou vašeg travnjaka. Napajaju se preko cjevnih sistema skrivenih ispod površine zemlje i izlaze samo za vreme zalivanja, koje je automatski postavljeno na osnovu prethodno definisanih parametara. Nakon uspešno obavljenog prskanja travnjaka, raspršivači se vrate u nivo travnjaka i ne smetaju košenju i drugim aktivnostima.

© Copyright - GARDEN LUX